GRUP OPINIĶ ĀMFORA

ACCIĶ SOLIDĀRIA

ACCIĶ SOLIDĀRIA
D’ĀMFORA

 

 

                   

                    Barcelona, octubre 2019

          Benvolguts/des socis/es amics i amigues del Grup d'Opinió ÀMFORA.

          
Una vegada més, i ja en fa 16, ens adrecem a vosaltres per invitar-vos a participar a l’anual campanya que promou Acció Solidària de Grup d’Opinió ÀMFORA que, com sempre, té l’objectiu de recaptar menjar, roba de primera necessitat i articles d’higiene, (també es poden fer aportacions econòmiques)  per ajudar  a famílies o persones soles en risc d’exclusió social.

          La precarietat econòmica en aparença ha millorat, però ens segueixen arribant signes preocupants, hi ha amplis sectors de la població, sigui del nostre país o gent de fora, que s’ho passen malament, ho veiem amb les cues als menjadors municipals.

         Vivim en un món molt complicat i en situacions, si se’m permet l’expressió, tràgicament grotesques, a les que no es pot trobar explicació. Famílies que fugen de la guerra i la fam buscant un futur millor (com ho faríem tots) són vistes com una amenaça –com si els catalans no conexéssim el que és emigrar i el pa que si dona–, diuen que posen en risc els llocs de treball, que la sanitat es col·lapsarà, que els costums dels nouvinguts no són... Tal vegada tenen un punt de raó, però, és humà, tan sols humà, aquest plantejament?. Al costat d’aquestes “alarmes” dia sí, dia també, ens parlen dels milions d’euros que costa tal o qual jugador de futbol, aleshores no es planteja si és nascut aquí o ve de l’Àfrica profunda, ni el cost, ni els costums, res. Confesso la meva incapacitat d’adaptar-me en aquesta societat tan contradictòria.        

         ÀMFORA ha estat sempre una associació d’acollida i també d’ajuda soli-dària, 16 campanyes ho avalen. Som dels que vibrem quan “open arms” rescaten nàufrags, som dels que aplaudim quan persones anònimes o conegudes es juguen els diners i la seguretat per ajudar a gent desconeguda.

          Per una vegada m’he deixat portar per l’exaltació, si m’he “passat” discul-peu-me, coses  de l’edat.

          Gràcies per endavant, sé que serem generosos, per  a  unes   quantes fa-mílies som un far d’esperança 

          A partir d’ara  mateix  podeu  fer  la vostra  aportació al nostre local social, Alpens 32 dins l’horari habitual.

Joan Bernadas, responsable Acció solidària del Grup d’Opinió ÀMFORA